O-Ri Cupin säännöt

1. Sarjakilpailupisteistä voivat kilpailla vain Oulu-Ridersin jäsenet. Muiden seurojen jäsenet voivat kilpailla luokkavoitoista.

2. O-Ri Cup -sarjakilpailussa on 4-6 osakilpailua.

3. Osakilpailuissa ratsastaja valitsee itse sopivan luokan. Oulu-Riders kuitenkin pidättää oikeuden klassata ratsastajan tasoaan vastaavaan luokkaan.

4.Ratsastajan osakilpailupisteet lasketaan kokonaiskilpailuun, vaikkei hän osallistuisi kaikkiin osakilpailuihin.

5. Ratsastajille lasketaan jokaisesta osakilpailusta sarjapisteitä seuraavasti:

5 p Luokkavoitto
4 p 2. sija
3 p 3. sija
2 p Muut sijoitukset
1 p Ei-sijoittuneet

Mikäli esteratsastuskilpailussa arvosteluna on A.0.0 tai A.1.0, jokainen sijoittunut saa kaksi pistettä, muut yhden.

6. Pisteet ovat ratsastajakohtaiset, eli osakilpailuihin voi osallistua eri hevosilla. Ratsastajan osallistuessa kokonaiskilpailuun sekä tunti- että yksityishevosella pisteet jaetaan tunti- ja yksityissarjoihin. Tuntihevoseksi luokitellaan hevonen, joka on vähintään 50%:sti ratsastuskoulun tuntikäytössä eikä ratsukko treenaa säännöllisesti tuntien ulkopuolella (säännöllisesti= n. 2krt/kk tai useammin).

Kokonaiskilpailun sarjat ovat:

– tuntiratsastajat
– yksityisratsastajat

7. Sarjan voittajia ovat ratsastajat, joilla on kuuden osakilpailun jälkeen eniten pisteitä koossa. Jos pisteet ovat samat, kouluratsastusosuudesta saadut pisteet ratkaisevat. Jos nekin ova samat, tuloksena on jaettu sija.

8. Osakilpailuissa ovat palkintoina ruusukkeet. Luokkavoittajilta ei peritä lähtömaksua seuraavassa osakilpailussa. Lisäksi jokaisessa luokassa jaetaan tsemppipalkinto ja lisäksi esteratsastuskilpailuissa palkinto siisteimmin ja asiallisimmin ratsastetusta radasta.