Esittely

Oulu-Riders ry (O-Ri) on vuonna 1987 Saaran tallin yhteyteen perustettu ratsastusseura. Seura toimii koko Kuivasjärven hevosurheilualueella, ja sen jäsenistö koostuu niin tunti- kuin yksityisratsastajistakin. Ratsastusseurat ovat rekisteröityjä yhdistyksiä, jotka kuuluvat jäseninä Ratsastajainliittoon. Ratsastusseurassa hallitus vastaa seuran hallinnosta, raha-asioista ja toimintalinjoista. Hallitus koostuu vuosikokouksessa valituista henkilöistä. Oulu-Riders ry:n kuitenkin muodostavat kaikki seuran jäsenet.

Seuratoiminnassa pääset kehittämään itseäsi. Oulu-Riders ry järjestää jäsenilleen tapahtumia, kursseja ja kilpailuja . Näiden onnistuminen on hyvän talkoohengen ansiota. Jokaisen jäsenen – seniorin, juniorin tai juniorivanhemman – osallistuminen on arvokasta. Kaikille on oma paikkansa ratsastusseurassa. Seuratoiminta tarjoaa yhteisöllisyyttä ja mahdollisuuden oppia uutta. Seuraan voi kuulua myös vain kannatuksen vuoksi eikä aktiivisempi osallistuminen ole pakollista. Seuratoimintaan voi lähteä heti harrastuksen alussa. Kaikissa tehtävissä ei tarvitse osata ratsastaa tai edes tietää hevosista. Toivotamme siis tervetulleiksi kaikki lasten vanhemmat myös mukaan.

Seura on myös tehnyt useita Saaran tallin ratsastustoimintaa tukevia hankintoja, kuten rakennuttanut kerhomökin, hankkinut ratsastusmaneesin peilit, estekalustoa sekä kaappitiloja tuntiratsastajien varusteille. Seura tukee jäsentensä kilpailua ja valmentautumista vuosittain anottavalla kilpailu- ja valmennusavustuksella.

Seura järjestää Saaran tallilla kuuden osakilpailun O-Ri Cup -kisan, jossa vuorotellaan este- ja kouluratsastuksessa. O-Ri Cup:ssa kilpaillaan niin juniorituntiratsastajien, seniorituntiratsastajien kuin yksityistenkin sarjavoitoista. Keväällä ratsastuskoulun juniorioppilaat kilpailevat esteillä Kevätmaljasta ja syksyllä kouluratsastuksessa Eskon Tuopista. Kevätmaljasta on kilpailtu 1970-luvulta lähtien ja Eskon Tuopista vuodesta 1986, jolloin kilpailtiin juhlavasti Saaran Tallin Kuivasjärven talliin muuton ensimmäisen vuosipäivän kunniaksi. Keväällä 2002 Saaran Tallilla kilpailtiin ensimmäisistä Pohjois-Suomen alueen tuntiratsastajien mestaruuksista.

Kesällä 2001 Oulu-Riders ry:lle myönnettiin Oulun alueen ensimmäinen ratsastusseuran sinetti. Sinetin saamista edelsi pitkäaikainen suunnitelmallinen nuorisotyö ja viimeisen vuoden aikana todellinen skarppaus sinetin kriteerien täyttämiseksi. Ponnistelut palkittiin ja seurasta tuli nuorisotoiminnan sinettiseura. Nuorisotoimikunnan kasvettua sennuikään sinetistä luovuttiin vuoden 2004 keväällä, kun nuorisotoimikunnan jatkajia ei löytynyt.

Tervetuloa mukaan iloiseen joukkoon ja seuratoimintaan.

Ota yhteyttä: ouluridersry@gmail.com

 

Oulu-Riders ry:n puheenjohtajat:

Anna Mikkonen 2023-

Inka Autio 2022-23

Katja Kallio 2019-2021

Inka Autio 2010-2018

Milka Tervasmäki 2007-2009

Anette Heinonen 2005-2006

Ulla Alanko 2001–2004

Mia Muotka 1996–2000

Agne Bogdanoff 1990–1995

Janna-Mari Puustjärvi 1989

Vuokko Paunula-Ontto 1988

Teija Lindholm syys–joulukuu 1987

Hannele Raappana helmi-syyskuu 1987