O-Ri Cup I, esteratsastus, 12.6.2021

Tervetuloa kilpailemaan seuratason esteratsastuksessa Oulun Kuivasjärvelle 12.6.2021 noin klo 17 alkaen!

Luokat:

1. 50 cm, A.1.0, avoin kaikille
2. 60 cm, A.1.0, avoin kaikille
3. 70 cm, 367.1 (A2/A2), avoin kaikille
4. 80 cm, 367.1 (A2/A2), avoin kaikille

Erityismääräykset:

1. Ilmoittautuminen ja lähdönvarmistus

1.1. Ilmoittautumiset

ILMOITTAUTUMINEN KIPASSA VIIMEISTÄÄN 9.6.2021. Rajoitukset kaksi lähtöä/ratsastaja/kisa, kaksi starttia/hevonen (ratsastuskoulut voivat halutessaan rajata hevostensa käyttöä myös tätä tiukemmin) ja yhteensä max. 40 starttia/kilpailu (ilmoittautumisjärjestyksessä).

Tuntihevosilla kilpailevat sopivat kisahevosistaan opettajiensa kanssa ja varaavat ratsunsa kunkin koulun ohjeiden mukaisesti (huom! hevosvarauksen lisäksi tulee muistaa ilmoittautua erikseen kilpailuun).

1.2. Jälki-ilmoittautumiset

Jälki-ilmoittautumisia ei oteta.


2. Maksut ja peruutukset

Ilmoittautumis- ja lähtömaksu on Oulu-Riders ry:n jäseniltä 6+6 € / luokka, muilta 6+9 € / luokka sekä tämän lisäksi maksetaan seuratason luokissa SRL:n kilpailutoimitusmaksu 3 €. Seuratason osallistumiset maksetaan Kipassa. Kipan maksusta ei tarvitse esittää kansliassa erikseen tositetta, koska maksetut startit näkyvät kilpailujärjestäjälle Kipassa.

Tuntiratsastajat suorittavat hevosvuokransa suoraan ratsastuskoululleen, kulloinkin voimassa olevan hinnan mukaisesti. Varmista käytäntö omalta ratsastuskoulultasi.

2.1. Lähdönvarmistus

Maksettu ilmoittautuminen toimii samalla lähdönvarmistuksena. Erillistä varmistusta ei tehdä ja toivomme, että kansliassa asimoiminen minimoidaan muutenkin mahdollisuuksien mukaan.

2.2. Ilmoittautumisajan jälkeen peruutukset

Lähtöjen peruutukset ja maksujen palautukset KS I 13.2. mukaisesti. Ilmoittautumisajan umpeuduttua peruutukset tehdään sähköpostitse ouluriders@gmail.com.

Pienissäkään flunssaoireissa ei tule saapua kisapaikalle, mikä koskee sekä kilpailijaa, apulaisia että toimitsijoita.


3. Aikataulu

3.1. Kanslia

Kanslia avautuu tuntia ennen kilpailun alkua ja sulkeutuu puoli tuntia kilpailun jälkeen.

3.2. Radan rakennus

Radan rakennustalkoot Ratsukankaalla ennen kilpailun alkua. Tarkka aika ilmoitetaan myöhemmin.

3.3. Kilpailut alkavat

Kilpailu alkaa noin kello 17.

3.4 Verryttely

Verryttelyareena vapautuu käyttöön ratsastuskoulun tuntien päätyttyä, arviolta noin kello 16:10.

Kilpailu ja verryttely toteutetaan Ratsukankaan kentällä ja maneesissa. Maneesi on kooltaan 26×76 metriä, pohja hiekkaa. Kenttä on epäsäännöllisen muotoinen, kooltaan noin 40×60 m, pohja hiekkaa.


4. Palkinnot ja palkintojenjako

Seuratason luokissa palkintoina ovat sijoittuneille ruusukkeet. Tämän lisäksi kussakin luokassa voidaan tuomarin päätöksellä jakaa tsemppipalkinto ja/tai palkinto asiallisimmin suoritetusta ratsastuksesta.

Koronavirusepidemian vuoksi erillisiä palkintojenjakoja ei järjestetä, vaan palkinnot noudetaan kansliasta tai myöhemmin erikseen määritellystä palkintopöydästä.


5. Käytännön järjestelyt

5.1   Lähtölistat

Lähtölistat löytyvät Kipasta viimeistään 11.6.2021 klo 22 mennessä.

5.2   Kilpailuareena

Kilpailu käydään Ratsukankaan kentällä. Kenttä on epäsäännöllisen muotoinen, kooltaan noin 40×60 m, pohja hiekkaa.

Valmistautuva ratsukko odottaa vuoroaan kilpailuareenan välittömässä läheisyydessä. Noudatathan kilpailujärjestäjän ja verryttelyvalvojan antamia ohjeita.

5.3   Verryttelyalue

Verryttely toteutetaan Ratsukankaan maneesissa. Maneesi on kooltaan 26×76 metriä, pohja hiekkaa.

5.4   Pääsy kilpailualueelle

Kilpailu on koronavirusepidemian vuoksi suljettu kokonaan yleisöltä ja kilpailualueella (tallit, maneesit, kulkutiet) saa tapahtuman aikana olla tallihenkilöstön ja talkoolaisten lisäksi vain 2 huoltohenkilöä / ratsukko. Katsomoissa suoritusta saavat olla paikalla seuraamassa vain toimitsijat ja suorittavan ratsukon huoltohenkilöt. 

Maneeseissa ja talleissa suositellaan turvavälien pitämistä, hyvästä hygieniasta huolehtimista sekä kasvomaskin käyttöä. Pyydämme kilpailijoita ja talkoolaisia varaamaan mukaan omat maskit. Verryttelyn ja kilpailusuorituksen aikana ratsastaja saa ratsastaa ilman kasvomaskia.


6. Kilpailukanslia

6.1 Kanslian sijainti kilpailupaikalla

Kanslia sijaitsee Saaran tallin kentän viereisessä punaisessa mökissä tai hyvän sään sattuessa Ratsukankaan tallien välisessä avoimessa katoksessa. Kanslia-asiointi hoidetaan ensisijaisesti sähköpostitse. Paikan päällä asiointia ja kanslian ruuhkautumista pyritään välttämään.

6.2. Kilpailun aikana

Kanslisti:

Puhelin:

Email: ouluriders@gmail.com

6.3. Muulloin

Email: ouluriders@gmail.com

Hevosen kaikki asiapaperit on esitettävä pyydettäessä.

Kipassa julkaistaan lista esitettävistä rokotustodistuksista. Rokotustodistuksia ei tarkisteta kansliassa koronaepidemiasta johtuen, vaan tarkistettavista rokotustodistuksista lähetetään kuva seuran sähköpostiin (ouluriders@gmail.com) hyvissä ajoin ennen kilpailua, viimeistään torstaina 10.6.2021 kello 18 mennessä.


7. Tarjotut palvelut

Kilpailupaikalla ei ole päiväkarsinoita tai muuta majoitusmahdollisuutta.


8. Ajo-ohjeet ja paikoitus

8.1 Ajo-ohjeet

Kilpailupaikka on Oulun Kuivasjärvellä. Moottoritieltä saavuttaessa erkaannu liittymässä 13 ja seuraa Ritaharjun suuntaan johtavia kylttejä päästäksesti Raitotielle. Aja Raitotietä ensimmäisistä kahdesta risteyksestä suoraan eteenpäin ja käänny sitten vasempaan, kun näet mustapohjaisen kyltin, jossa lukee ”Ratsastuskoulu”. Seuraavasta T-risteyksestä oikealle, jonka jälkeen kilpailupaikka jää tien vasemmalle puolelle. Hevoskuljetusten pysäköinti on Ratsukankaan parkkipaikalla ja henkilöautojen pysäköinti tien päässä olevalla pysäköintialueella.

8.1 Hevosautot

Hevoskuljetukset pysäköidään ensisijaisesti Ratsukankaan hiekkapintaiselle parkkipaikalle (Ratsastuskentäntien vasemmalla puolella saapumissuuntaan nähden).

Pyydämme sekä kilpailijoita että yleisöä huomioimaan muut kävijät ja parkkeeraamaan riittävän tiiviisti, jotta kaikki mahtuvat. Mikäli aiemmin mainitut parkkialueet ovat täynnä, myös Saaran tallin eteläpuolelta kulkevan sähkölinjan alle mahtuu muutamia trailereita. On kuitenkin huomioitava, että sähkölinjan vieritse kulkeva kuntopolku ja kevyen liikenteen väylät on jätettävä vapaaksi, sekä tien varteen pysäköidessä jätettävä riittävästi tilaa tonttiliittymille ja pelastustielle. Kentille ja maneeseihin johtavat reitit on jätettävä vapaaksi niin, että niiden luokse pääsee tarvittaessa autolla. Ratsuväentien ja Ratsastuskentäntien risteyksessä sijaitsevalle rekkavarikolle ei saa jättää ajoneuvoja!

HUOM! ÄLÄ JÄTÄ KÄYNTISI JÄLKIÄ TALLIHENKILÖKUNNAN SIIVOTTAVAKSI! HEVOSTEN JÄTÖKSET, PURUT JA HEINÄT TULEE VIIMEISTÄÄN LÄHTIESSÄ KERÄTÄ POIS PARKKIALUEELTA JA KULKUREITEILTÄ SAARAN TALLIN TAI RATSUKANKAAN LANTALAAN. TARVITTAVAT SIIVOUSVÄLINEET LÖYTYVÄT TALLIEN JA MANEESIEN YHTEYDESTÄ.

8.2 Henkilöautot

Henkilöautot pysäköidään Ratsastuskentäntien päätteessä sijaitsevalle asfaltoidulle parkkipaikalle.


9. Toimihenkilöt

Puheenjohtajatuomari: Ulla Alanko

Tuomari: Ulla Alanko

Ratamestari: Marita Rovamo

Kilpailun johtaja: Anna Mikkonen

Talkoovastaava: Nimetään myöhemmin


10. Lipunmyynti

Kilpailu on kokonaan suljettu yleisöltä ja kilpailupaikalle saapuvien määrää on koronavirusepidemian vuoksi rajoitettu merkittävästi. Kilpailualueella saa olla vain 2 huoltohenkilöä / ratsukko.

Maneeseissa ja talleissa suositellaan turvavälien pitämistä, hyvästä hygieniasta huolehtimista sekä kasvomaskin käyttöä. Pyydämme kilpailijoita ja talkoolaisia varaamaan mukaan omat maskit.


11. Muuta

O-Rin jäsenet ja muut Saaran tallin ja Ratsukankaan kisaavat tuntiratsastajat osallistuvat radan rakentamiseen ennen kilpailua ja radan purkamiseen välittömästi kilpailun päätyttyä.

Kilpailijoita ei ole vakuutettu kilpailujen järjestäjän puolesta. Vakuutusturvan vuoksi kaikkien osallistujien on oltava SRL:ään kuuluvan ratsastusseuran jäseniä, jolloin voimassa on liiton tapaturmavakuutus.

Kilpailuasu ei ole pakollinen, mutta asun täytyy olla siisti ja turvallinen (ei huppareita tai kaulahuiveja). Pitkät hiukset on kiinnitettävä niskaan esim. nutturalle. Vaihtoehtoisesti pitkä poninhäntä tai letti takin alle. Ratsastussaappaita tai ratsastuskenkiä ja saappaanvarsia/minichapseja on käytettävä. Junioreille suositellaan turvaliivin käyttöä. Muista kilpailunumero!

Kilpailussa voi halutessaan suorittaa ratsastusmerkkeihin kuuluvan esteratakokeen: ratsastajan tulee tässä tapauksessa ilmoittaa merkkisuoritusaikeesta kansliaan ilmoittautumisensa yhteydessä.

Kvaalit tulee ilmoittaa ilmoittautumisen yhteydessä niissä luokissa, joissa ne tarvitaan.


12. Valitukset ja vastalauseet

Valitukset ja vastalauseet käsitellään KS I:n mukaisesti.


13. Kutsun muuttaminen

Järjestäjä pidättää itsellään oikeuden muutoksiin.


14. Kilpailuun osallistuvien henkilötietojen käsittely

Kilpailuun osallistuvien henkilötietojen käsittely Oulu-Riders ry:ssä

Oulu-Riders ry kuuluu Suomen Ratsastajainliittoon, joka on katto-organisaatio ja lajiliitto Suomessa. Oulu-Riders ry järjestää kilpailuja. Kilpailujen järjestämistä sekä tulosten tuottamista ja julkaisua varten Oulu-Riders ry kerää henkilötietoja.

Oulu-Riders ry:ssä henkilötietojen käsittelystä vastaa: Inka Autio, inkakaroliina@gmail.com

Ratsastuskilpailu on maksullinen palvelu ja osallistuminen muodostaa sopimuksen osallistujan ja Oulu-Riders ry:n välillä. Oulu-Riders ry kerää osallistujista henkilötiedot ilmoittautumisen yhteydessä. Oulu-Riders ry käsittelee näitä tietoja kilpailutapahtumien pohjalta ja tuottaa näiden perusteella kilpailutulokset. Kilpailutulokset julkaistaan. Kilpailussa menestyneet voivat saada erilaisia ranking- ja valiomerkkipisteitä. Oulu-Riders ry toimittaa listan pelaajista ja heidän saamistaan pisteistä. Nämä tiedot lisätään SRL:n rankingpiste- ja valiomerkkipisterekisteriin.

Näistä rekisteristä lasketaan useita erilaisia tunnuslukuja; rekisteri ja siitä lasketut tunnusluvut julkaistaan useita kertoja vuodessa.

Sekä kilpailutulokset että rankingpiste- ja valiomerkkipisterekisteri ja sen perusteella lasketut tunnusluvut voidaan julkaista missä tahansa mediassa mm. paikallislehdet, valtakunnalliset lehdet, Hippos-lehti, seurojen ja alueiden www-kotisivut ja SRL:n www-kotisivut.

Kilpailua varten osallistujista kerätään nimi, jäsenseura sekä jäsennumero. Kilpailutuloksia varten osallistujatietoihin voidaan liittää tietoja kilpailutapahtumista kilpailuluokkien tulokset, sijoitus kilpailussa, saavutetut rankingpisteet.

Kilpailutulokset ja ranking- sekä valiomerkkipisterekisteri dokumentoivat SRL:n kilpailuhistoriaa. Tietoja ei koskaan poisteta.

Henkilöllä on seuraavat oikeudet kilpailuun liittyvien henkilötietojen käsittelyn osalta:

1) Henkilöllä on oikeus pyytää nähtäväkseen itseään koskevat tiedot. Nämä on toimitettava 30 päivän sisällä pyynnöstä.

2) Henkilöllä on oikeus pyytää virheellisten tietojen päivittämistä.

3) Henkilöllä on oikeus vaatia tietojensa poistamista, jos henkilö ei ole ilmoittautunut eikä osallistunut kilpailuun.

4) Henkilöllä on oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle, jos hän kokee, että hänen oikeuksiaan on loukattu.

Ilmoittautuessasi kilpailuun hyväksyt nimesi julkaisun lähtö- ja tuloslisoilla Kipassa, Equipe Onlinessa sekä Oulu-Riders ry:n verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa.