SRL 100 -kilpailuharjoitus 5.12.-6.12.2020

HARJOITUS ON PERUTTU NOPEASTI PAHENTUNEEN KORONATILANTEEN VUOKSI.

Tervetuloa Oulu Riders ry:n järjestämiin kilpailuharjoituksiin Oulun Kuivasjärvelle lauantaina 5.12. noin klo 17:45 alkaen ja sunnuntaina 6.12. noin klo 9 alkaen. Harjoituksen alkamisaika tarkentuu osallistujamäärän mukaan (+/- 1 h).

Harjoitus käydään kahdessa osassa: lauantaina harjoitellaan kouluratsastusta ja sunnuntaina esteratsastusta. Ratsukko voi osallistua molempiin lajeihin tai halutessaan vain toiseen. Kumpaankin lajiin osallistuvat ratsukot kilpailevat oman sarjansa (sarja 1 tai sarja 2) sisällä yhteispisteiden voitosta. Suorituksista lasketaan pisteitä kokonaiskilpailua varten (voittaja saa 1 pisteen, toiseksi sijoittunut 2 jne.). Kokonaiskilpailuun osallistuessa ratsun on oltava sama molemmissa lajeissa. Pienimmän yhteispistemäärän saanut ratsukko voittaa kokonaiskilpailun. Mikäli ratsukoilla on sama pistemäärä, kouluratsastusosuuden tulos määrittää loppusijoitukset. Jos tulos oli kouluratsastuksessakin tasan, kouluosuuden arvostelupöytäkirjan yleisvaikutelmapisteet ratkaisevat.

Lauantain 5.12. luokat:
Luokka 1. Helppo C EB Special 2015 (Rata B)
Luokka 2. B-merkin kouluohjelma 2010, päivitetty 2020 (Rata B)

Sunnuntain 6.12. luokat:
Luokka 1. 50 cm, arvostelu 367.1 (A2/A2)
Luokka 2. 70 cm, arvostelu 367.1 (A2/A2)
Luokka 3. Ristikko, A.0.0

Lauantain ja sunnuntain luokat 1 muodostavat ensimmäisen yhteispistein palkittavan sarjan ja luokat 2 toisen palkittavan sarjan. Lisäksi sunnuntaina on tarjolla ristikkoluokka, joka järjestetään erillisenä luokkana, eli siitä ei voi kerätä pisteitä kokonaiskilpailuun.

Lauantain luokka 1 + sunnuntain luokka 1 = sarja 1
Lauantain luokka 2 + sunnuntain luokka 2 = sarja 2

Erityismääräykset:

1. Harjoitus on avoin Oulu-Riders ry:tä edustaville ratsukoille. Ilmoittautumiset keskiviikkoon 2.12.2020 mennessä sähköpostitse ouluridersry@gmail.com (ilmoita ratsastajan nimi, ratsun virallinen nimi, ratsukon edustama seura ja mihin lajiin/luokkaan ratsukko osallistuu). Mukaan mahtuu 30 ensimmäisenä ilmoittautunutta per laji! Etusijalla ovat kokonaiskilpailuun osallistuvat ratsukot. Tuntihevosilla ratsastavat sopivat hevosistaan opettajiensa kanssa ja maksavat ratsunsa kunkin koulun ohjeiden mukaisesti (huom! hevosvarauksen lisäksi tulee muistaa ilmoittautua erikseen harjoitukseen).
Jos joudut perumaan lähtösi, ilmoita asiasta viipymättä sähköpostitse ouluridersry@gmail.com. Peruutuksissa ja maksujen palautuksissa noudatetaan kilpailusääntöjä (KS I 13.2.). Pienissäkään flunssaoireissa ei tule saapua paikalle, mikä koskee sekä osallistujia, apulaisia että toimitsijoita.
2. Harjoituksen osallistujat jaetaan radan rakennus- ja purkuryhmiin. Tarkista talkoolistasta missä vuorossa olet. Osallistujat talkoilevat lisäksi heille osoitetuissa talkootehtävissä.
3. Osallistumismaksu on 12 €/suoritus (yhteen lajiin osallistuessa) tai 10+10=20 € (mikäli ratsukko osallistuu sekä koulu- että esteosuuteen). Osallistumismaksut maksetaan etukäteen seuran tilille FI82 8000 1401 4937 97. Suoritetusta maksusta tulee lähettää kuitti/verkkopankkituloste seuran sähköpostiin viimeistään perjantaina 4.12. Ilman kuitin toimittamista ei voi startata!
4. Sarjojen yhteispisteiden voittajille ja toiseksi ja kolmanneksi tulleille on palkintona SRL 100 -ruusukkeet. Ristikkoluokassa jaetaan kaikille hyväksytyn suorituksen tehneille ruusukkeet. Muita palkintoja ei jaeta. Koronavirusepidemian vuoksi erillisiä palkintojenjakoa ei järjestetä, vaan palkinnot noudetaan kokonaiskilpailun selvittyä kansliasta.
5. Osallistujia ei ole vakuutettu kilpailujen järjestäjän puolesta. Vakuutusturvan vuoksi osallistujien on oltava SRL:ään kuuluvan ratsastusseuran jäseniä, jolloin voimassa on liiton tapaturmavakuutus. Osallistujien on esitettävä todiste ratsastusseuraan kuulumisesta. Kuva jäsenkortista tai jäsenmaksukuitista lähetetään osallistumismaksukuitin mukana seuran sähköpostiin.

6. Ratsastajan asun täytyy olla siisti ja turvallinen. Harjoituksessa on sallittua pukeutua itsenäisyyspäivä/SRL-100 -teeman mukaiseen asuun. Kannustamme esimerkiksi pukeutumaan sini-valkoiseen väriin.

7. Ratsastajalla saa olla molemmissa lajeissa valintansa mukaan raippa tai kannukset. Muilta osin noudatetaan SRL:n kilpailusääntöjä.
8.
Harjoitus on koronavirusepidemian vuoksi suljettu kokonaan yleisöltä ja alueella (tallit, maneesit, kulkutiet) saa tapahtuman aikana olla tallihenkilöstön ja talkoolaisten lisäksi vain 1 huoltohenkilö / ratsukko. Maneesissa suoritusta saavat olla paikalla seuraamassa vain sillä hetkellä töissä olevat toimitsijat ja suorittavan ratsukon huoltohenkilö, jolla täytyy olla kasvomaski. Myös verryttelymaneesissa saavat olla läsnä vain talkoolaiset ja kunkin ratsukon huoltohenkilö, jolla tulee olla maski.
Maneeseissa ja talleissa suositellaan turvavälien pitämistä, hyvästä hygieniasta huolehtimista sekä kasvomaskin käyttöä. Pyydämme kilpailijoita ja talkoolaisia varaamaan mukaan omat maskit. Verryttelyn ja suorituksen aikana ratsastaja voi kuitenkin ratsastaa ilman kasvomaskia.
8. Suorituspaikkana toimii Ratsukangas Oy:n maneesi. Verryttely tapahtuu Saaran tallin maneesissa. Harjoituspaikan osoite: Ratsukentäntie 4 (ja 1), 90540 Oulu
9. Harjoituksen tuomarina toimivat Satu Ylikulju (koulu) ja Anniina Ruotsalainen (este), talkoovastaavana Anna Mikkonen ja harjoituksen johtajana Kati Kemppainen. Esteillä hyödynnetään SRL:n valmisratoja (tarvittaessa muokattuna).
10. Harjoituksen järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.