O-Ri Cup IV, kouluratsastus (Eskon tuoppi ja Kvatra Cup), 21.11.2020

Tervetuloa seuratason kouluratsastuskilpailuun Oulun Kuivasjärvelle lauantaina 21.11.2020 klo 17:30 alkaen.

Luokat:

Luokka 1. Helppo C, Tutustumisluokan kouluohjelma (rata B) 2016, avoin kaikille
Luokka 2. Helppo B, K.N. – Special 2015
a) Avoin Oulu-Riders ry:tä edustaville Saaran tallin juniorituntiratsukoille. Luokassa kilpaillaan Eskon tuopista.
b) Avoin kaikille. Ratsukankaan tuntiratsukot kilpailevat luokassa Kvatra Cupista.
Luokka 3. Helppo A:6 2020, avoin kaikille

Erityismääräykset:

1. Ilmoittautuminen ja lähdönvarmistus

1.1. Ilmoittautumiset

ILMOITTAUTUMINEN KIPASSA VIIMEISTÄÄN MAANANTAINA 16.11.2020. Rajoitukset kaksi lähtöä/ratsastaja/kisa (ratsastuskoulut määrittelevät lisäksi itse mahdolliset rajoitukset hevostensa käytölle) ja yhteensä max. 40 starttia/kilpailu (ilmoittautumisjärjestyksessä). Jälki-ilmoittautumisia ei oteta.

Tuntihevosilla kilpailevat sopivat kisahevosistaan opettajiensa kanssa ja varaavat sekä maksavat ratsunsa käytön kunkin ratsastuskoulun ohjeiden mukaisesti (huom! hevosvarauksen lisäksi tulee muistaa ilmoittautua erikseen kilpailuun).

Lähtölistat julkaistaan viimeistään perjantaina 20.11.2020. Lähdönvarmistus tulee tehdä kansliaan viimeistään 15 minuuttia ennen oman luokan alkua.


2. Maksut ja peruutukset

2.1. Lähdönvarmistus

Ilmoittautumis- ja lähtömaksu on Oulu-Riders ry:n jäseniltä 6+6 € / luokka, muilta 6+9 € / luokka sekä tämän lisäksi maksetaan seuratason luokissa SRL:n kilpailutoimitusmaksu 3 €. Seuratason osallistumiset maksetaan Kipassa. Käteismaksulla ei ole mahdollista korvata unohtunutta maksua.

Tuntiratsastajat suorittavat hevosvuokransa suoraan ratsastuskoululleen, kulloinkin voimassa olevan hinnan mukaisesti. Varmista käytäntö omalta ratsastuskoulultasi.

Lähtöjen peruutukset ja maksujen palautukset KS I 13.2. mukaisesti. Ilmoittautumisajan umpeuduttua peruutukset tehdään sähköpostitse ouluridersry@gmail.com.

Flunssaoireisena ei tule saapua kisapaikalle, ja tämä koskee sekä kilpailijaa, apulaisia että toimitsijoita.


3. Aikataulu

3.1. Radan rakennus

Radan rakennustalkoot Saaran tallin maneesissa noin klo 17:10 alkaen.

3.2. Kanslia

Kanslia avautuu tuntia ennen kilpailun alkua.

3.3. Kilpailut alkavat

Kilpailu alkaa klo 17:30 Saaran tallin maneesissa.

Maneesi on kooltaan 22×72 metriä, pohja hiekkaa.

3.3. Verryttelymaneesi

Verryttelymaneesi (Ratsukangas Oy:n maneesi) vapautuu käyttöön ratsastuskoulun tuntien jälkeen, noin klo 16:15.

Verryttelymaneesi on kooltaan 26×76 metriä, pohja hiekkaa.


4. Palkinnot ja palkintojenjako

Seuratason luokissa palkintoina ovat sijoittuneille ruusukkeet. Jokaisessa luokassa voidaan tuomarin päätöksellä jakaa myös tsemppipalkinto.

Koronavirusepidemian vuoksi erillisiä palkintojenjakoja ei järjestetä, vaan kilpailijat saavat palkintonsa kansliasta tulosten valmistuttua.

Saaran Tallin juniorituntiratsukot kisaavat luokassa 2A Eskon Tuopista, Ratsukankaan tuntiratsukot kilpailevat luokassa 2B luokkavoiton lisäksi Kvatra Cupista.


5. Käytännön järjestelyt

Kilpailu on koronavirusepidemian vuoksi suljettu kokonaan yleisöltä ja kilpailualueella (tallit, maneesit, kulkutiet) saa tapahtuman aikana olla tallihenkilöstön ja talkoolaisten lisäksi vain 2 huoltohenkilöä / ratsukko. Katsomoissa suoritusta saavat olla paikalla seuraamassa vain toimitsijat ja suorittavan ratsukon huoltohenkilöt. 

Maneeseissa ja talleissa suositellaan turvavälien pitämistä, hyvästä hygieniasta huolehtimista sekä kasvomaskin käyttöä. Verryttelyn ja kilpailusuorituksen aikana ratsastaja voi kuitenkin ratsastaa ilman kasvomaskia.

Kilpailu käydään Saaran tallin maneesissa ja verryttely Ratsukankaan maneesissa. Valmistautuva ratsukko odottaa vuoroaan kilpailuareenan välittömässä läheisyydessä.


6. Kilpailukanslia

6.1 Kanslian sijainti kilpailupaikalla

Kanslia sijaitsee Saaran tallin kentän viereisessä punaisessa mökissä.

Kanslia avataan tunti ennen kilpailun alkua ja suljetaan puoli tuntia viimeisen luokan päättymisen jälkeen.


7. Tarjotut palvelut

Kilpailupaikalla ei ole päiväkarsinoita tai muuta majoitusmahdollisuutta.


8. Ajo-ohjeet ja paikoitus

Hevoskuljetukset pysäköidään ensisijaisesti Ratsukankaan hiekkapintaiselle parkkipaikalle (Ratsastuskentäntien vasemmalla puolella saapumissuuntaan nähden) ja henkilöautot Ratsastuskentäntien päätteessä sijaitsevalle asfaltoidulle parkkipaikalle.

Pyydämme sekä kilpailijoita että huoltojoukkoja huomioimaan muut alueen käyttäjät ja parkkeeraamaan riittävän tiiviisti, jotta kaikki mahtuvat. Mikäli aiemmin mainitut parkkialueet ovat täynnä, myös Saaran tallin eteläpuolelta kulkevan sähkölinjan alle mahtuu muutamia trailereita. On kuitenkin huomioitava, että sähkölinjan vieritse kulkeva kuntopolku ja kevyen liikenteen väylät on jätettävä vapaaksi, sekä tien varteen pysäköidessä jätettävä riittävästi tilaa tonttiliittymille ja pelastustielle. Kentille ja maneeseihin johtavat reitit on jätettävä vapaaksi niin, että niiden luokse pääsee tarvittaessa autolla. Ratsuväentien ja Ratsastuskentäntien risteyksessä sijaitsevalle rekkavarikolle ei saa jättää ajoneuvoja!

HUOM! ÄLÄ JÄTÄ KÄYNTISI JÄLKIÄ TALLIHENKILÖKUNNAN SIIVOTTAVAKSI! HEVOSTEN JÄTÖKSET, PURUT JA HEINÄT TULEE VIIMEISTÄÄN LÄHTIESSÄ KERÄTÄ POIS PARKKIALUEELTA JA KULKUREITEILTÄ SAARAN TALLIN TAI RATSUKANKAAN LANTALAAN. TARVITTAVAT SIIVOUSVÄLINEET LÖYTYVÄT TALLIEN JA MANEESIEN YHTEYDESTÄ.


9. Toimihenkilöt

Tuomari/tuomariston puheenjohtaja: Mari Päivärinta

Kilpailun johtaja: Katja Kallio

Talkoovastaava: Karoliina Määttä


10. Lipunmyynti

Kilpailu on kokonaan suljettu yleisöltä ja kilpailupaikalle saapuvien määrää on koronavirusepidemian vuoksi rajoitettu merkittävästi. Kilpailualueella saa olla vain 2 huoltohenkilöä / ratsukko.

Maneeseissa ja talleissa suositellaan turvavälien pitämistä, hyvästä hygieniasta huolehtimista sekä kasvomaskin käyttöä.


11. Muuta

O-Rin jäsenet ja muut Saaran tallin ja Ratsukankaan kisaavat tuntiratsastajat osallistuvat radan rakentamiseen ennen kilpailua ja radan purkamiseen välittömästi kilpailun päätyttyä. Kilpailuun osallistuvilla Kuivasjärven alueen ratsastajilla osallistumiseen sisältyy myös talkootyövelvoite. Talkootyölistat löytyvät kilpailukansliasta ja mieluista talkootyötä saa myös toivoa (laita hyvissä ajoin viestiä seuran sähköpostiin ouluridersry@gmail.com)

Kilpailijoita ei ole vakuutettu kilpailun järjestäjän puolesta. Vakuutusturvan vuoksi osallistujien on oltava SRL:ään kuuluvan ratsastusseuran jäseniä, jolloin voimassa on liiton tapaturmavakuutus.

Kilpailuasu ei ole pakollinen, mutta asun täytyy olla siisti ja turvallinen (ei huppareita tai kaulahuiveja). Pitkät hiukset on kiinnitettävä niskaan esim. nutturalle. Vaihtoehtoisesti pitkä poninhäntä tai letti takin alle. Ratsastussaappaita tai ratsastuskenkiä ja saappaanvarsia/minichapseja on käytettävä.

Muista kilpailunumero!


12. Valitukset ja vastalauseet

Valitukset ja vastalauseet käsitellään KS I:n mukaisesti.


13. Kutsun muuttaminen

Järjestäjä pidättää itsellään oikeuden muutoksiin.


14. Kilpailuun osallistuvien henkilötietojen käsittely

Kilpailuun osallistuvien henkilötietojen käsittely Oulu-Riders ry:ssä

Oulu-Riders ry kuuluu Suomen Ratsastajainliittoon, joka on katto-organisaatio ja lajiliitto Suomessa. Oulu-Riders ry järjestää kilpailuja. Kilpailujen järjestämistä sekä tulosten tuottamista ja julkaisua varten Oulu-Riders ry kerää henkilötietoja.

Oulu-Riders ry:ssä henkilötietojen käsittelystä vastaa: Inka Autio, inkakaroliina@gmail.com

Ratsastuskilpailu on maksullinen palvelu ja osallistuminen muodostaa sopimuksen osallistujan ja Oulu-Riders ry:n välillä. Oulu-Riders ry kerää osallistujista henkilötiedot ilmoittautumisen yhteydessä. Oulu-Riders ry käsittelee näitä tietoja kilpailutapahtumien pohjalta ja tuottaa näiden perusteella kilpailutulokset. Kilpailutulokset julkaistaan. Kilpailussa menestyneet voivat saada erilaisia ranking- ja valiomerkkipisteitä. Oulu-Riders ry toimittaa listan pelaajista ja heidän saamistaan pisteistä. Nämä tiedot lisätään SRL:n rankingpiste- ja valiomerkkipisterekisteriin.

Näistä rekisteristä lasketaan useita erilaisia tunnuslukuja; rekisteri ja siitä lasketut tunnusluvut julkaistaan useita kertoja vuodessa.

Sekä kilpailutulokset että rankingpiste- ja valiomerkkipisterekisteri ja sen perusteella lasketut tunnusluvut voidaan julkaista missä tahansa mediassa mm. paikallislehdet, valtakunnalliset lehdet, Hippos-lehti, seurojen ja alueiden www-kotisivut ja SRL:n www-kotisivut.

Kilpailua varten osallistujista kerätään nimi, jäsenseura sekä jäsennumero. Kilpailutuloksia varten osallistujatietoihin voidaan liittää tietoja kilpailutapahtumista kilpailuluokkien tulokset, sijoitus kilpailussa, saavutetut rankingpisteet.

Kilpailutulokset ja ranking- sekä valiomerkkipisterekisteri dokumentoivat SRL:n kilpailuhistoriaa. Tietoja ei koskaan poisteta.

Henkilöllä on seuraavat oikeudet kilpailuun liittyvien henkilötietojen käsittelyn osalta:

1) Henkilöllä on oikeus pyytää nähtäväkseen itseään koskevat tiedot. Nämä on toimitettava 30 päivän sisällä pyynnöstä.

2) Henkilöllä on oikeus pyytää virheellisten tietojen päivittämistä.

3) Henkilöllä on oikeus vaatia tietojensa poistamista, jos henkilö ei ole ilmoittautunut eikä osallistunut kilpailuun.

4) Henkilöllä on oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle, jos hän kokee, että hänen oikeuksiaan on loukattu.

Ilmoittautuessasi kilpailuun hyväksyt nimesi julkaisun lähtö- ja tuloslistoilla Kipassa, Equipe Onlinessa sekä Oulu-Riders ry:n verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa.