O-Ri Cup III, esteratsastus, 14.11.2020

Tervetuloa kilpailemaan Oulun Kuivasjärvelle esteratsastuksessa seura- ja harjoitustasolla!

Kilpailu alkaa klo 17:30. Verryttelymaneesi vapautuu ratsastuskoulutuntien jälkeen käyttöön viimeistään klo 17:10.

Luokat:

1. Harjoitusluokka: Ristikko, A.0.0, avoin kaikille
2. 50 cm, A.0.0, avoin kaikille
3. 70 cm, 367.1 (A2/A2), avoin kaikille
4. 90 cm, 367.1 (A2/A2), avoin kaikille

Erityismääräykset:

1. Ilmoittautuminen ja lähdönvarmistus

ILMOITTAUTUMINEN VIIMEISTÄÄN 9.11.2020. Rajoitukset kaksi lähtöä/ratsastaja/kisa, kaksi starttia/hevonen (ratsastuskoulut voivat halutessaan rajata hevostensa käyttöä myös tätä tiukemmin) ja yhteensä max. 40 starttia/kilpailu (ilmoittautumisjärjestyksessä). Jälki-ilmoittautumisia ei oteta.

Tuntihevosilla kilpailevat sopivat kisahevosistaan opettajiensa kanssa ja varaavat ratsunsa kunkin koulun ohjeiden mukaisesti (huom! hevosvarauksen lisäksi tulee muistaa ilmoittautua erikseen kilpailuun).

Seuratason luokissa ratsastajat ilmoittautuvat Kipan kautta. Harjoitusluokan ratsukot ilmoittautuvat vastaavasti sähköpostitse osoitteeseen ouluridersry@gmail.com. Ilmoita sähköpostissa luokka/luokat, ratsastajan nimi, hevosen virallinen nimi, edustamasi seura ja onko ratsuna poni vai hevonen.


2. Maksut ja peruutukset

Ilmoittautumis- ja lähtömaksu on Oulu-Riders ry:n jäseniltä 6+6 € / luokka, muilta 6+9 € / luokka sekä tämän lisäksi maksetaan seuratason luokissa SRL:n kilpailutoimitusmaksu 3 €. Seuratason osallistumiset maksetaan Kipassa. Kipan maksusta ei tarvitse esittää kansliassa erikseen tositetta, koska maksetut startit näkyvät kilpailujärjestäjälle Kipassa. Harjoitusluokka maksetaan etukäteen seuran tilille FI82 8000 1401 4937 97. Suoritetusta maksusta esitetään kuitti/verkkopankkituloste kansliaan ennen omaa kilpailusuoritusta. Tositteen voi esittää mobiililaitteelta. Ilman kuitin esittämistä ei voi startata! Merkitse verkkopankkimaksun yhteyteen selvästi mistä kilpailusta ja monestako startista on kyse sekä tarvittaessa osallistujan nimi, mikäli maksaja on eri henkilö, esim. ”Osallistumismaksu 14.11.2020, 2 starttia, Essi Esimerkki”. Käteismaksulla ei ole mahdollista korvata unohtunutta maksua.

Tuntiratsastajat suorittavat hevosvuokransa suoraan ratsastuskoululleen, kulloinkin voimassa olevan hinnan mukaisesti. Varmista käytäntö omalta ratsastuskoulultasi.

Lähtöjen peruutukset ja maksujen palautukset KS I 13.2. mukaisesti. Ilmoittautumisajan umpeuduttua peruutukset tehdään sähköpostitse ouluriders@gmail.com.

Pienissäkään flunssaoireissa ei tule saapua kisapaikalle, mikä koskee sekä kilpailijaa, apulaisia että toimitsijoita.


3. Aikataulu

3.1. Radan rakennus

Radan rakennustalkoot Ratsukankaan maneesissa noin klo 16:30 alkaen.

3.2. Kanslia

Kanslia avautuu tuntia ennen kilpailun alkua.

3.3. Kilpailut alkavat

Kilpailu alkaa klo 17:30 Ratsukankaan maneesissa.

Maneesi on kooltaan 26×76 metriä, pohja hiekkaa.

3.3. Verryttelymaneesi

Verryttelymaneesi (Saaran tallin maneesi) vapautuu käyttöön ratsastuskoulun tuntien jälkeen, noin klo 17:10.

Maneesi on kooltaan 22×72 metriä, pohja hiekkaa.


4. Palkinnot ja palkintojenjako

Seuratason luokissa palkintoina ovat sijoittuneille ruusukkeet. Harjoitusluokassa palkitaan kaikki hyväksytyn suorituksen tehneet ratsukot. Tämän lisäksi kussakin luokassa voidaan tuomarin päätöksellä jakaa tsemppipalkinto ja palkinto asiallisimmin suoritetusta ratsastuksesta.

Koronavirusepidemian vuoksi erillisiä palkintojenjakoja ei järjestetä, vaan palkinnot noudetaan kansliasta.


5. Käytännön järjestelyt

Kilpailu on koronavirusepidemian vuoksi suljettu kokonaan yleisöltä ja kilpailualueella (tallit, maneesit, kulkutiet) saa tapahtuman aikana olla tallihenkilöstön ja talkoolaisten lisäksi vain 2 huoltohenkilöä / ratsukko. Katsomoissa suoritusta saavat olla paikalla seuraamassa vain toimitsijat ja suorittavan ratsukon huoltohenkilöt. 

Maneeseissa ja talleissa suositellaan turvavälien pitämistä, hyvästä hygieniasta huolehtimista sekä kasvomaskin käyttöä. Pyydämme kilpailijoita ja talkoolaisia varaamaan mukaan omat maskit. Verryttelyn ja kilpailusuorituksen aikana ratsastaja voi kuitenkin ratsastaa ilman kasvomaskia.

Kilpailu käydään Ratsukankaan maneesissa ja verryttely Saaran tallin maneesissa. Valmistautuva ratsukko odottaa vuoroaan kilpailuareenan välittömässä läheisyydessä. Noudatathan kilpailujärjestäjän ja verryttelyvalvojan antamia ohjeita.


6. Kilpailukanslia

Kanslia sijaitsee Saaran tallin kentän viereisessä punaisessa mökissä.

Kanslia avataan tunti ennen kilpailun alkua ja suljetaan puoli tuntia viimeisen luokan päättymisen jälkeen.


7. Tarjotut palvelut

Kilpailupaikalla ei ole päiväkarsinoita tai muuta majoitusmahdollisuutta.


8. Ajo-ohjeet ja paikoitus

Hevoskuljetukset pysäköidään ensisijaisesti Ratsukankaan hiekkapintaiselle parkkipaikalle (Ratsastuskentäntien vasemmalla puolella saapumissuuntaan nähden) ja henkilöautot Ratsastuskentäntien päätteessä sijaitsevalle asfaltoidulle parkkipaikalle.

Pyydämme sekä kilpailijoita että yleisöä huomioimaan muut kävijät ja parkkeeraamaan riittävän tiiviisti, jotta kaikki mahtuvat. Mikäli aiemmin mainitut parkkialueet ovat täynnä, myös Saaran tallin eteläpuolelta kulkevan sähkölinjan alle mahtuu muutamia trailereita. On kuitenkin huomioitava, että sähkölinjan vieritse kulkeva kuntopolku ja kevyen liikenteen väylät on jätettävä vapaaksi, sekä tien varteen pysäköidessä jätettävä riittävästi tilaa tonttiliittymille ja pelastustielle. Kentille ja maneeseihin johtavat reitit on jätettävä vapaaksi niin, että niiden luokse pääsee tarvittaessa autolla. Ratsuväentien ja Ratsastuskentäntien risteyksessä sijaitsevalle rekkavarikolle ei saa jättää ajoneuvoja!

HUOM! ÄLÄ JÄTÄ KÄYNTISI JÄLKIÄ TALLIHENKILÖKUNNAN SIIVOTTAVAKSI! HEVOSTEN JÄTÖKSET, PURUT JA HEINÄT TULEE VIIMEISTÄÄN LÄHTIESSÄ KERÄTÄ POIS PARKKIALUEELTA JA KULKUREITEILTÄ SAARAN TALLIN TAI RATSUKANKAAN LANTALAAN. TARVITTAVAT SIIVOUSVÄLINEET LÖYTYVÄT TALLIEN JA MANEESIEN YHTEYDESTÄ.


9. Toimihenkilöt

Puheenjohtajatuomari: Ulla Alanko

Tuomari: Ulla Alanko

Ratamestari: Hanna Niskasaari

Kilpailun johtaja: Jenna Matilainen

Talkoovastaava: Anna Mikkonen


10. Lipunmyynti

Kilpailu on kokonaan suljettu yleisöltä ja kilpailupaikalle saapuvien määrää on koronavirusepidemian vuoksi rajoitettu merkittävästi. Kilpailualueella saa olla vain 2 huoltohenkilöä / ratsukko.

Maneeseissa ja talleissa suositellaan turvavälien pitämistä, hyvästä hygieniasta huolehtimista sekä kasvomaskin käyttöä. Pyydämme kilpailijoita ja talkoolaisia varaamaan mukaan omat maskit.


11. Muuta

O-Rin jäsenet ja muut Saaran tallin ja Ratsukankaan kisaavat tuntiratsastajat osallistuvat radan rakentamiseen ennen kilpailua ja radan purkamiseen välittömästi kilpailun päätyttyä.

Kilpailijoita ei ole vakuutettu kilpailujen järjestäjän puolesta. Vakuutusturvan vuoksi kaikkien osallistujien on oltava SRL:ään kuuluvan ratsastusseuran jäseniä, jolloin voimassa on liiton tapaturmavakuutus. Harjoitusluokkaan osallistuvien on esitettävä todiste ratsastusseuraan kuulumisesta kansliaan kisamaksukuitin esittämisen yhteydessä.

Kilpailuasu ei ole pakollinen, mutta asun täytyy olla siisti ja turvallinen (ei huppareita tai kaulahuiveja). Pitkät hiukset on kiinnitettävä niskaan esim. nutturalle. Vaihtoehtoisesti pitkä poninhäntä tai letti takin alle. Ratsastussaappaita tai ratsastuskenkiä ja saappaanvarsia/minichapseja on käytettävä. Junioreille suositellaan turvaliivin käyttöä. Muista kilpailunumero!

Kilpailussa voi halutessaan suorittaa ratsastusmerkkeihin kuuluvan esteratakokeen: ratsastajan tulee tässä tapauksessa ilmoittaa merkkisuoritusaikeesta kansliaan ilmoittautumisensa yhteydessä.

Kvaalit tulee ilmoittaa ilmoittautumisen yhteydessä niissä luokissa, joissa ne tarvitaan.


12. Valitukset ja vastalauseet

Valitukset ja vastalauseet käsitellään KS I:n mukaisesti.


13. Kutsun muuttaminen

Järjestäjä pidättää itsellään oikeuden muutoksiin.


14. Kilpailuun osallistuvien henkilötietojen käsittely

Kilpailuun osallistuvien henkilötietojen käsittely Oulu-Riders ry:ssä

Oulu-Riders ry kuuluu Suomen Ratsastajainliittoon, joka on katto-organisaatio ja lajiliitto Suomessa. Oulu-Riders ry järjestää kilpailuja. Kilpailujen järjestämistä sekä tulosten tuottamista ja julkaisua varten Oulu-Riders ry kerää henkilötietoja.

Oulu-Riders ry:ssä henkilötietojen käsittelystä vastaa: Inka Autio, inkakaroliina@gmail.com

Ratsastuskilpailu on maksullinen palvelu ja osallistuminen muodostaa sopimuksen osallistujan ja Oulu-Riders ry:n välillä. Oulu-Riders ry kerää osallistujista henkilötiedot ilmoittautumisen yhteydessä. Oulu-Riders ry käsittelee näitä tietoja kilpailutapahtumien pohjalta ja tuottaa näiden perusteella kilpailutulokset. Kilpailutulokset julkaistaan. Kilpailussa menestyneet voivat saada erilaisia ranking- ja valiomerkkipisteitä. Oulu-Riders ry toimittaa listan pelaajista ja heidän saamistaan pisteistä. Nämä tiedot lisätään SRL:n rankingpiste- ja valiomerkkipisterekisteriin.

Näistä rekisteristä lasketaan useita erilaisia tunnuslukuja; rekisteri ja siitä lasketut tunnusluvut julkaistaan useita kertoja vuodessa.

Sekä kilpailutulokset että rankingpiste- ja valiomerkkipisterekisteri ja sen perusteella lasketut tunnusluvut voidaan julkaista missä tahansa mediassa mm. paikallislehdet, valtakunnalliset lehdet, Hippos-lehti, seurojen ja alueiden www-kotisivut ja SRL:n www-kotisivut.

Kilpailua varten osallistujista kerätään nimi, jäsenseura sekä jäsennumero. Kilpailutuloksia varten osallistujatietoihin voidaan liittää tietoja kilpailutapahtumista kilpailuluokkien tulokset, sijoitus kilpailussa, saavutetut rankingpisteet.

Kilpailutulokset ja ranking- sekä valiomerkkipisterekisteri dokumentoivat SRL:n kilpailuhistoriaa. Tietoja ei koskaan poisteta.

Henkilöllä on seuraavat oikeudet kilpailuun liittyvien henkilötietojen käsittelyn osalta:

1) Henkilöllä on oikeus pyytää nähtäväkseen itseään koskevat tiedot. Nämä on toimitettava 30 päivän sisällä pyynnöstä.

2) Henkilöllä on oikeus pyytää virheellisten tietojen päivittämistä.

3) Henkilöllä on oikeus vaatia tietojensa poistamista, jos henkilö ei ole ilmoittautunut eikä osallistunut kilpailuun.

4) Henkilöllä on oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle, jos hän kokee, että hänen oikeuksiaan on loukattu.

Ilmoittautuessasi kilpailuun hyväksyt nimesi julkaisun lähtö- ja tuloslisoilla Kipassa, Equipe Onlinessa sekä Oulu-Riders ry:n verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa.