O-Ri Cup I, esteratsastus, 5.9.2020

Tervetuloa kilpailemaan Oulun Kuivasjärvelle esteratsastuksessa seura- ja harjoitustasolla! Kilpailu alkaa klo 17:30.

Luokat:
1. Harjoitusluokka: Ristikko, A.0.0, avoin kaikille
2. 40 cm, A.0.0, avoin kaikille
3. 60 cm, 367.1 (A2/A2)
a) Kevätmalja 2020, avoin Saaran tallin O-Ria edustaville juniorituntiratsukoille
b) avoin kaikille
Patnan pysti, Ratsukankaan tuntilaisille
4. 80 cm, 367.1 (A2/A2), avoin kaikille
5. 100 cm, 367.1 (A2/A2), avoin kaikille

Erityismääräykset:

1. Ilmoittautuminen ja lähdönvarmistus

ILMOITTAUTUMINEN VIIMEISTÄÄN torstaina 3.9.2020. Rajoitukset kaksi lähtöä/ratsastaja/kisa (ratsastuskoulut määrittelevät lisäksi itse mahdolliset rajoitukset hevostensa käytölle) ja yhteensä max. 50 starttia/kilpailu (ilmoittautumisjärjestyksessä). Jälki-ilmoittautumisia ei oteta.

Tuntihevosilla kilpailevat sopivat kisahevosistaan opettajiensa kanssa ja varaavat ratsunsa kunkin koulun ohjeiden mukaisesti (huom! hevosvarauksen lisäksi tulee muistaa ilmoittautua erikseen kilpailuun).

Seuratason luokissa ratsastajat ilmoittautuvat Kipan kautta. Harjoitusluokan ratsukot ilmoittautuvat vastaavasti sähköpostitse osoitteeseen ouluridersry@gmail.com. Ilmoita sähköpostissa luokka/luokat, ratsastajan nimi, hevosen virallinen nimi, edustamasi seura ja onko ratsuna poni vai hevonen.

2. Maksut ja peruutukset

HUOMIO! Maksujärjestely on muuttunut. Osallistumismaksut suoritetaan tästä lähtien suoraan seuran pankkitilille. Lue alla oleva ohje huolellisesti.

Ilmoittautumis- ja lähtömaksu on Oulu-Riders ry:n jäseniltä 6+6€ / luokka, muilta 6+9€ / luokka. Sekä harjoitusluokka että seuratason luokat maksetaan etukäteen seuran tilille FI82 8000 1401 4937 97. Suoritetusta maksusta esitetään kuitti/verkkopankkituloste kansliaan ennen omaa kilpailusuoritusta. Ilman kuitin esittämistä ei voi startata! Käteismaksulla ei ole mahdollista korvata unohtunutta maksua. Merkitse verkkopankkimaksun yhteyteen selvästi mistä kilpailusta ja monestako startista on kyse sekä tarvittaessa osallistujan nimi, mikäli maksaja on eri henkilö, esim. ”Osallistumismaksu 5.9.2020, 2 starttia, Essi Esimerkki”.

Tuntiratsastajat suorittavat hevosvuokransa suoraan ratsastuskoululleen, kulloinkin voimassa olevan hinnan mukaisesti. Varmista käytäntö omalta ratsastuskoulultasi.

Lähtöjen peruutukset ja maksujen palautukset KS I 13.2. mukaisesti. Ilmoittautumisajan umpeuduttua peruutukset tehdään sähköpostitse ouluriders@gmail.com.

Flunssaoireisena ei tule saapua kisapaikalle, mikä koskee sekä kilpailijaa että apulaisia.

3. Aikataulu

Kanslia avautuu tunti ennen kilpailun alkua. Kilpailu alkaa 17:30. Verryttelymaneesi vapautuu käyttöön ratsastuskoulun tuntien jälkeen, viimeistään klo 17.

4. Palkinnot ja palkintojenjako

Seuratason luokissa palkintoina ovat sijoittuneille ruusukkeet. Harjoitusluokassa palkitaan kaikki hyväksytyn suorituksen tehneet ratsukot. Tämän lisäksi kussakin luokassa voidaan tuomarin päätöksellä jakaa tsemppipalkinto ja palkinto asiallisimmin suoritetusta ratsastuksesta. Koronavirusepidemian vuoksi erillisiä palkintojenjakoja ei järjestetä, vaan palkinnot noudetaan kansliasta.

5. Käytännön järjestelyt

Kilpailu käydään Ratsukankaan maneesissa tai kelien salliessa kentällä. Verryttely on Saaran tallin maneesissa. Verryttelymaneesista on kisamaneesiin noin sadan metrin ja verryttelymaneesista kisakentälle noin kahdensadan metrin kävelymatka. Valmistautuva ratsukko odottaa vuoroaan kisaradalla tai sen välittömässä läheisyydessä.

6. Kilpailukanslia

Kanslia sijaitsee Saaran tallin kentän viereisessä punaisessa mökissä. Kanslia avataan tunti ennen kilpailun alkua ja suljetaan puoli tuntia viimeisen luokan päättymisen jälkeen.

7. Tarjotut palvelut

Kilpailupaikalla ei ole päiväkarsinoita tai muuta majoitusmahdollisuutta.

8. Ajo-ohjeet ja paikoitus

Hevoskuljetukset pysäköidään ensisijaisesti Ratsukankaan hiekkapintaiselle parkkipaikalle (Ratsastuskentäntien vasemmalla puolella saapumissuuntaan nähden) ja henkilöautot Ratsastuskentäntien päätteessä sijaitsevalle asfaltoidulle parkkipaikalle.

Pyydämme sekä kilpailijoita että yleisöä huomioimaan muut kävijät ja parkkeeraamaan riittävän tiiviisti, jotta kaikki mahtuvat. Mikäli aiemmin mainitut parkkialueet ovat täynnä, myös Saaran tallin eteläpuolelta kulkevan sähkölinjan alle mahtuu muutamia trailereita. On kuitenkin huomioitava, että sähkölinjan vieritse kulkeva kuntopolku ja kevyen liikenteen väylät on jätettävä vapaaksi, sekä tien varteen pysäköidessä jätettävä riittävästi tilaa tonttiliittymille ja pelastustielle. Kentille ja maneeseihin johtavat reitit on jätettävä vapaaksi niin, että niiden luokse pääsee tarvittaessa autolla. Ratsuväentien ja Ratsastuskentäntien risteyksessä sijaitsevalle rekkavarikolle ei saa jättää ajoneuvoja!

Hevosten jätökset ja mahdolliset kuivikkeet tulee kerätä pois parkkialueilta ja kulkureiteiltä Saaran tallin tai Ratsukankaan lantalaan.

9. Toimihenkilöt

Puheenjohtajatuomari: Ulla Alanko
Tuomari: Ulla Alanko
Ratamestari: Marita Rovamo

10. Lipunmyynti

Kilpailupaikalle on yleisöllä vapaa pääsy. Yleisömäärää voidaan rajata, mikäli se on koronavirusepidemian vuoksi tarpeen. Seuraathan tämän osalta järjestäjätahon tiedotusta.

11. Muuta

O-Rin jäsenet ja muut Saaran tallin ja Ratsukankaan kisaavat tuntiratsastajat osallistuvat radan rakentamiseen ennen kilpailua ja radan purkamiseen välittömästi kilpailun päätyttyä.

Kilpailijoita ei ole vakuutettu kilpailujen järjestäjän puolesta. Vakuutusturvan vuoksi osallistujien on oltava SRL:ään kuuluvan ratsastusseuran jäseniä, jolloin voimassa on liiton tapaturmavakuutus. Harjoitusluokkaan osallistuvien on esitettävä todiste Green Cardista tai ratsastusseuraan kuulumisesta kansliaan kilpailumaksujen suorittamisen yhteydessä.

Kilpailuasu ei ole pakollinen, mutta asun täytyy olla siisti ja turvallinen (ei huppareita tai kaulahuiveja). Pitkät hiukset on kiinnitettävä niskaan esim. nutturalle. Vaihtoehtoisesti pitkä poninhäntä tai letti takin alle. Ratsastussaappaita tai ratsastuskenkiä ja saappaanvarsia/minichapseja on käytettävä. Junioreille suositellaan turvaliivin käyttöä. Muista kilpailunumero!

Kilpailussa voi halutessaan suorittaa ratsastusmerkkeihin kuuluvan esteratakokeen: ratsastajan tulee tässä tapauksessa ilmoittaa merkkisuoritusaikeesta kansliaan ilmoittautumisensa yhteydessä.

Lähtöjärjestys julkaistaan ilmoittautumisaikataulusta johtuen lauantaiaamuun mennessä.

12. Valitukset ja vastalauseet

Valitukset ja vastalauseet käsitellään KS I:n mukaisesti.

13. Kutsun muuttaminen

Järjestäjä pidättää itsellään oikeuden muutoksiin.

14. Kilpailuun osallistuvien henkilötietojen käsittely

Ilmoittautuessasi kilpailuun hyväksyt nimesi julkaisun lähtö- ja tuloslisoilla Kipassa, Equipe Onlinessa sekä Oulu-Riders ry:n verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa.